Kollégiumi lelkészi szolgálat – Brenner János Kollégium

Elérhetőségek

Jelentkezés programokra

 

Tanároknak, munkatársaknak

 

Diákoknak:

Gyónás, lelki kísérés

Zsolozsma

Szentmise

Elsőáldozási, (keresztelési) felkészítők

Hittan szakkör

Cserkészet

Premontrei Világi Harmadrend (17+)

Lelki irodalom

Lelki kuponok

 

További lehetőségek

 

Kollégium

Kezdőlap

 

Dr. Székely János megyéspüspök atya felkérésére a 2017-2018-as tanév második félévében és a 2018-2019-es tanévben látom el a kollégium fiataljainak lelki gondozását. Keress bátran, ha úgy érzed, jó lenne egy gyónás, lelki beszélgetés, itt az ideje, hogy még közelebb kerülj Istenhez, Egyházhoz, Krisztus tanításához: a szeretethez!

 

Elérhetőségeim:

Szár Gyula Gergely OPræm

A Kollégiumban az eddigi lelkészek lakásában (egyeztetés szerint).

E-mail: gergelyopraem @ gmail.com

Honlap: http://szgyg.uw.hu

Facebook: https://www.facebook.com/szgyg

Cím: Premontrei Rendház: 1. emelet 10. (Fő tér 13. - Csengő: Gergely)

 

Lehetőségek:

 

Nemcsak a testeteket kell edzeni, és az okosságotokat gyarapítani, a lélek a legfontosabb részünk (ha itt nincs rendben valami, az az egész létedre kihat). Egy egyházi kollégium mindig felhívja erre a figyelmet, de leginkább rajtad áll, hogy észreveszed-e, kihasználod-e a különleges lehetőségeket, amik számodra adottak, hiszen itt laksz.

 

Lelki kísérés
Újra felhívjuk a figyelmeteket a gyónás, lelkivezetés lehetőségeire, jelentőségére. A kollégiumban is van lehetőséged a gyónásra misék előtt és után és a bűnbánati liturgiák alkalmával, egyeztetett időpontban egy-egy komolyabb beszélgetésre is akár. De kisebb csoportban is szívesen látlak benneteket, hitről, erkölcsről, életetek dolgairól beszélgetni. (Ne csak húsvétkor és karácsonykor álljatok sorba a gyóntatószékeknél, amikor alig van idő, személyes lelki beszélgetésre...)


Zsolozsma

Szeretettel látjuk az érdeklődőket zsolozsmára. Jó lehetőség ez, ha szeretnél bepillantást nyerni a papok, szerzetesek zsolozsmájába, az Egyház hivatalos imájába, együtt imádkozni az Egyházért és az egész világért.

(Zsolozsma: http://zsolozsma.katolikus.hu/)

 

Szentmise
A nagy kápolnában kedden 20.00-kor a lányoknak, csütörtökön 20.00-kor a fiúknak szentmise kezdődik, amit felajánlhatsz szeretteidért, közösségedért… Szeretettel várunk!

A szentmise részei: http://uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=42

Bíztatunk, hogy gyakran keresd fel a közeledben lévő templomot, kápolnát szentmisére imára.

  

Elsőáldozási felkészítő

Ha még nem voltál elsőáldozó, esetleg meg sem vagy keresztelve, keress bátran! A felkészítő nagy lehetőség azoknak, akik még nem voltak elsőáldozók, akkor is, ha megkeresztelve sincsenek. Cél az, hogy a katolikus kollégiumban lakó fiataloknak segítsünk Istenhez és Egyházához közeledni. Ez a felkészülés nemcsak a szentáldozáshoz, hanem a gyónás, a bűnbocsánat szentségéhez is hozzáférést biztosít majd. Az elsőáldozás is az kollégiumban lehetne, szűk körben, júniusban.

 

Hittan szakkör

Kedden este 8 és 9 között várom a kollégistákat egy beszélgetésre, teázásra.

Jelentkezés: https://classroom.google.com   Kurzuskód: zmkao6

 

Cserkészet
Főleg a 9-10. osztályokból várjuk az új cserkészjelölteket (ez nemcsak kormányprogram, de a cserkészet nevelő hatása egyedülálló az egész világon, közben még jól is érzik magukat a fiatalok és rengeteg lehetőség tárul fel számukra). További információk: www.cserkesz.hu, (https://www.facebook.com/hunyadi.cscs, http://szgyg.uw.hu/cserkesz.htm).

Számos más programra is felhívjuk majd a figyelmedet, amibe érdemes bekapcsolódni.

 

Remélem, sikerül ezeket egyre jobban megvalósítani, hiszen mi szerzetesek ezért vagyunk ott köztetek! Ti is meg vagytok hívva a közösségeiben élő Egyház gyarapítására, saját és társaitok boldogságáért, lelki üdvösségéért.

Üdvözlettel:

Gergely atya

 

 

Lelki olvasnivalók:

Zsolozsma

Napi olvasmányok a Szentírásból

             (Mai olvasmányok    Napi evangélium)

Biblia

Vallásos könyvek (Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár)

 

Egyéb olvasnivaló (Hivatás, párválasztás, stb.)

 

Lelki kuponok

Minden diák kap három kupont, amit az kollégiumi lelkésznél lehet beváltani. A szelvények rendeltetésszerű használat esetén többször is beválthatók. Elvesztése esetén újat is lehet igényelni. A beváltás módja: személyesen, postaládába dobva (nevet és szobaszámot ráírva), a lelkész internetes elérhetőségein a rajta lévő nagybetűs szöveget begépelve. A három kupon: Hallgass meg!/Beszélgessünk!, Imádkozz értem!, Gyóntass meg!

 

További lehetőségek

Lelki adoptálás - http://tiszta-szivvel.blogspot.hu/2013/03/lelki-adoptalas.html

Egy hétvége a Csornai Apátságban, betekintés a szerzetesek életébe - www.opraem.hu

Egy hétvége a Zsámbéki Premontrei nővéreknél, betekintés az életükbe - www.premontreinoverek.hu